Akciótanulásban ismerkednek az üzleti közgazdaságtannal a Corvinus Egyetem hallgatói

A Budapesti Corvinus Egyetem üzleti mesterszakos hallgatóinak az Üzleti közgazdaságtan tárgy keretében a 2020 tavaszi félév során is biztosítva volt, hogy a gazdasági kérdésekkel a gyakorlatban ismerkedhessenek meg. Ebben többek között a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, és annak egyik vállalkozása a BUM Bevásárlóutca Menedzsment (BUM Nonprofit Kft.) nyújtott segítséget.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködése immáron sokadik féléve nyújt számos értékes tapasztalati lehetőséget az egyetemi hallgatóság számára 2018-ban aláírt együttműködési megállapodás óta. Ebből az együttműködésből nőtt ki a Kandó Klub, aminek a keretében szerveződő rendezvények, közös kutatások, kerekasztal beszélgetések mellett az együttműködés egyik leghosszabb ideje sikeres formája az akciótanulás.

Ebben a félévben a BUM szakmai irányítása mellett hat közgazdász hallgató ismerkedhetett meg a tematikus utcák menedzsmentjével, azok létrehozásának kihívásaival és az általuk teremtett gazdasági/társadalmi értékekkel. A most záruló félévben a hallgatók a IV. kerület egyik gazdálkodási, városfejlesztési elképzelésének kidolgozását kapták feladatul. A kutatás során a hallgatók, megismerkedtek a budapesti tematikus utcák létrejöttének körülményeivel, külföldi jó gyakorlatokkal és lehetőségük volt vállalkozókkal és a IV. kerület polgármesterével és alpolgármester asszonyával is interjút készíteniük. A projekt lezárásaként a hallgatók a kamarai tisztviselők előtt, ezúttal online formában, prezentálták munkájuk eredményét. Kutatásuk rendkívül hasznosnak bizonyult, a Kft folytatja az elkezdett munkát.

Bár ez a félév számos nehézséggel járt mindenki számára a hallgatók, oktatók és kamarai tisztségviselők elszántsága, kreativitása biztosította, hogy ez a szemeszter legalább olyan sikeres legyen az akciótanulás szempontjából, mint az előzőek voltak.

Baranyi Dániel

Szólj hozzá!