A Köz-gazdaság nemzetközi akkreditációja

A Köz-Gazdaságot a Directory Open Access Journal nemzetközi szervezet is indexeli, a lapban megjelenő tanulmányok, recenziók és interjúk bekerülnek a szervezet adatbázisába. Ezzel a folyóirat hivatalosan is bekerült a nyílt elérésű folyóiratok közé, ami jelentős elismerés a folyóirat szerkesztőinek és szerzőgárdájának.

“Információk a DOAJ tagságról

A Directory of Open Access Journals (DOAJ) egy nonprofit szervezet, amelynek legfontosabb szolgáltatása az az index, amely jelenleg több mint 9000 lektorált, tudományos Open Access (OA) folyóirat adatait, illetve az ott megjelent cikkek metaadatait tartalmazza. A DOAJ által jegyzett folyóiratok mindegyike szigorú elbíráláson (https://doaj.org/application/new) esik át, mielőtt felkerülhetne a listára, a DOAJ így járul hozzá a minőségi OA kiadáshoz, illetve így küzd a predátor folyóiratok ellen.

A DOAJ munkájából profitálnak kutatók, oktatók, hallgatók, könyvtárosok, továbbá az adataikat számos keresőrendszer, kiadó, aggregátor, kutatástámogató szervezet is felhasználja.

A DOAJ, a bevételeit kizárólag támogatásokból szerzi. A támogatók között jelenleg több mint 100 egyetem és könyvtár, illetve 15 könyvtári konzorcium 26 országból áll. (https://doaj.org/members)”

forrás: https://eisz.mtak.hu/index.php/hu/51-informaciok-a-doaj-tagsagrol.html

Szólj hozzá!